Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Berliner ή Krapfen


Krapfen ή Berliner: Με λίγα λόγια λουκουμάδες. Είναι μια Γερμανική συνταγή που γρήγορα θα σας κερδίσει. Μπορούμε να τους γεμίσουμε με μερέντα ή με μαρμελάδα ή με κρέμα βανίλια. 








Υλικά για 12-15 κομμάτια
  • 1 κιλό αλεύρι (περίπου)
  • 1 1/2 φακελάκι μαγιά ξηρή ή 40 γραμμάρια φρέσκια
  • 80 γραμ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1/2 λίτρο χλιαρό γάλα
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • 1 ασπράδι αυγού για το κλείσιμο
  • άχνη για το σερβίρισμα
  • για την γέμιση: μερέντα ή μαρμελάδα ή κρέμα βανίλιας
  • λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες
  • Χτυπάμε με το σύρμα τον κρόκο ενός αυγού, την ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι και το βούτυρο.
  • Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα και την αδειάζουμε στο μείγμα.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.
  • Έπειτα ανοίγουμε φύλλο πάχους 2 εκατοστών και κόβουμε στρογγυλά, προσέχουμε πάντα να είναι 2 ζευγάρια.
  • Βάζουμε την ζύμη πάνω σε λαδόκολλα και την μια πλευρά την γεμίζουμε με μια κουταλιά μερέντα ή μαρμελάδα ή κρέμα και την άλλη πλευρά την αλείφουμε με το ασπράδι και κλείνουμε προσεχτικά.
  • Αφήνουμε να φουσκώσουν καλά και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά.






Καλή επιτυχία!!!


Περιμένω να δω τα δικά σας Berliner!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ