Krapfen ή Berliner: Με λίγα λόγια λουκουμάδες. Είναι μια Γερμανική συνταγή που γρήγορα θα σας κερδίσει. Μπορούμε να τους γεμίσουμε με μερέντα ή με μαρμελάδα ή με κρέμα βανίλια.
Υλικά για 12-15 κομμάτια
- 1 κιλό αλεύρι (περίπου)
- 1 1/2 φακελάκι μαγιά ξηρή ή 40 γραμμάρια φρέσκια
- 80 γραμ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κρόκο αυγού
- 1/2 λίτρο χλιαρό γάλα
- 50 γραμ. βούτυρο
- 1 ασπράδι αυγού για το κλείσιμο
- άχνη για το σερβίρισμα
- για την γέμιση: μερέντα ή μαρμελάδα ή κρέμα βανίλιας
- λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες
- Χτυπάμε με το σύρμα τον κρόκο ενός αυγού, την ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι και το βούτυρο.
- Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα και την αδειάζουμε στο μείγμα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.
- Έπειτα ανοίγουμε φύλλο πάχους 2 εκατοστών και κόβουμε στρογγυλά, προσέχουμε πάντα να είναι 2 ζευγάρια.
- Βάζουμε την ζύμη πάνω σε λαδόκολλα και την μια πλευρά την γεμίζουμε με μια κουταλιά μερέντα ή μαρμελάδα ή κρέμα και την άλλη πλευρά την αλείφουμε με το ασπράδι και κλείνουμε προσεχτικά.
- Αφήνουμε να φουσκώσουν καλά και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου